Partnerskab består i en ligeværdig dialog og et jævnbyrdigt samarbejde mellem sydpartnere og KULU for gensidig erfaringsudveksling, læring og inspiration for fremme af kvinderettigheder og i bekæmpelse af fattigdom. Ønsket er, at samarbejdet foregår mellem ligeværdige partnere.
KULUs nuværende samarbejdsfokus er hele Afrika med samarbejdspartnere og kontakter i Mali, DR Congo, samt samarbejde med panafrikanske netværk FEMNET og AWEPON (African Women’s Economic Policy Network). Nye partnerskaber er løbende under overvejelse.
Fremme af kvinders rettigheder i samarbejde med MUSONET Mali
KULUs hovedpartner er MUSONET Mali, som vi samarbejder med om at fremme kvinders og pigers rettigheder i Mali. Samarbejdet begyndte så småt i 2004, men det første projektsamarbejde, Netværks- og kapacitetsopbygning til fortalervirksomhed, var fra 2007-2009.
I Mali samarbejder KULU og MUSONET Mali om projektet ”Giv en pige ret”. MUSONET Mali og deres medlemsorganisationer AMSAFE, COFEM og COFESFA har lavet oplysning og fortalerarbejde om, hvor vigtige de tre rettighedspapirer (fødselsattest, identitetskort, vielsesattest) er for kvinder og pigers adgang til deres rettigheder, og uddelinger er fejret ved ceremonier, hvor lokale myndigheder deltager.
Kampen mod vold mod kvinder i DR Congo i samarbejde med FPDH
KULU har et amarbejde med den congolesiske Femmes pour des Paix et Droits Humain om opbygning af kapacitet i rettigheder og netværksstyrelse med fokus på vold mod kvinder i en skrøbelig stat.
Under projektet er der blevet oprettet syv centre i alle kommuner i Mwenga-distriktet, der yder støtte til ofre for seksuel vold. Antallet af voldtægter og andre overgreb er fortvivlende højt i området og de har blandt andet været brugt som våben i den årtier lange borgerkrig området har været igennem. Støttet af fonde og privatpersoner blandt KULU's bidragydere er der også blevet sendt et antal post-rape kits af sted med medicinsk førstehjælpt til voldtagne kvinder.
Projektet er efter etableringen gået ind i en fase, hvor både aktivisterne og brugerne bliver klædt på til at møde lokale magthavere og myndighedspersoner med krav om at tage hånd om kvindernes sikkerhed, ændre synet på og behandlingen af ofrene i samfundet og støtte op om fredsprocessen i området og kvinders og pigers rettigheder i almindelighed.
Medlemskaber og netværkstilknytning i Danmark og internationalt
Official committees, councils, and institutions:
- Danish Ministry of Foreign Affairs’ Beach Club Circle,
- MFA-CSO Dialogue Meetings on EU, UN and International Affairs,
- Ministry of Children, Education and Gender Equality’s Biannual Meetings.
- Advisory Council of the Institute for Human Rights;
NGO/CSOs:
- Danish 92-Group/Forum for Sustainable Development,
- Civil Society in Development/CISU,
- Global Focus,
- Danish Adult Education Association/DFS,
- Joint Post-2015 Working Group.
Networks, platforms, associations:
- National platform for WIDE+/Women in Development in Europe Plus, https://wideplus.org/https://wideplus.org/
- European Focal Point for the global Feminist Task Force, https://feministtaskforce.org/https://feministtaskforce.org/
- Board member of GCAP-Europe/Global Campaign Against Poverty, http://whiteband.org/en/europehttp://whiteband.org/en/europe
- Women in Migration Network/WIMN, (evt. formerly WGMWG/Women and Global Migration Working Group) http://womeninmigration.org/
- CEDAW4Change Network,
Associated with:
- AWID/Association for Women’s Rights in Development,
-
|