KULU's hyldest til Nelson Mandela
11. december
Nelson Mandela var i høj grad kvindernes befrier! Ved afskaffelsen af Apartheid friede han dem fra daglig angst for at miste deres børn til systemet – til forhør, tortur, eller hvervning til stikkeri- eller død.
Læs mere
|
KULU har underskrevet Human Rights for All Post-2015
10. december
Som en del af KULU's arbejde for at sikre kvinde- og menneskerettigheder en stor plads i post-2015 arbejdet, har KULU underskrevet denne fælles udtalelse sammen med 325 andre organisationer, institutioner og netværk.
Udtalelsen præsenteres på OWG6 mødet fredag d.13.12. i New York.
Læs mere
|
KULU søger ny kommunikationsmedarbejder til løntilskud
10. december
Er du KULU's nye kommunikationsmedarbejder? Vi søger ny kommunikationsmedarbejder pr. 1. januar, så skynd dig at send din ansøgning til os.
Læs mere
|
Tema artikel om vold mod kvinder: Kvinders rettigheder
25. november
Ifølge en række menneskerettighedstraktater og internationale konferenceaftaler bør kvinder have de samme rettigheder som mænd. De officielle traktater er udført for at stoppe kønsdiskrimination og kønsbaserede rettighedskrænkelser. Sådan fungerer det bare ikke i virkeligheden.
Læs mere
|
Stop vold mod kvinder - Fra Congo til Vesterbro
Emeraudes fortælling rørte publikum ved bruncharrangementet på PH Cafeen
25. november
”Da jeg var 14, blev jeg voldtaget af en mand, der var en ven af familien”, startede den nu 30-årige congolesiske kvinderetsforkæmper, der har taget turen til København for at fortælle sin egen historie om de store voldtægtsproblemer i DR Congo.
Læs mere
|
Kvinderrettighederne indtog Fællessalen på Christiansborg
22.november
Gæster og oplægsholdere havde taget turen til København fra alle verdenshjørner, da KULU d. 21. november afholdt international konference i Fællessalen på Christiansborg.
Læs mere
|
STOP vold mod kvinder -KULU sætter fokus på at stoppe volden mod verdens kvinder gennem en række arrangementer
15.november
I anledning af den internationale 16-dages kampagne mod vold mod kvinder har Kvindernes U-andsudvalg sammensat en række spændende debat - og oplægsarrangementer som vi meget gerne vil invitere dig med til.
Læs mere
|
International konference: Alliancebygning og Aktion for Kvinderettigheder i Udvikling – Nu og Efter 2015
14.november
Kom og mød en række af de mennesker, der hver dag kæmper for kvinders rettigheder verden over og deltag selv i debatten.
Læs mere
|
Dialogmøde med erfaringsudveksling på tværs af bordet og tidszoner
29. oktober
Der var godt gang i debatten, da KULU, Kvinderådet og Udenrigsministeriet d. 28. oktober havde inviteret til dialogmøde om Kvindekommissionens arbejde og Danmarks rolle i det internationale ligestillingsarbejde.
Læs mere
|
KULU er medforfatter på statement om udfordringerne i nye FN-mål
28. oktober
KULU mener, at der bør være mere fokus på kvinderettigheder og ligestilling i post 2015-målene samarbejdet. Derfor er KULU medforfatter for et statement, der er en del af forarbejdet til Kvindekommissionssamlingen i 2014.
Læs mere
|
Tema artikel om vold mod kvinder: Voldtægter er et fysisk overfald, et psykisk overgreb og et våben i krig
25. oktober
Voldtæger er ikke kun et fysisk overfald, der kan lede til uønskede graviditeter eller smitte med seksuelt overførte sygdomme. Det er også et psykisk overfald på de kvinder det går ud over. Men massevoldtægter bliver også brugt som et våben i krige og konfliktsituationer.
Læs mere
|
Tema artikel om vold mod kvinder: Emeraude trodsede alle odds: Fra voldtægtsoffer til lokalpolitiker
25. oktober
En af de kvinder, der har oplevet brutaliteten og ydmygelsen ved en voldtægt, er Emeraude Mumate Zawati. Som 14-årig blev hun voldtaget af en magtfuld mand i hendes by. Men Emeraude Mumate Zawati trodsede alle odds: I dag er hun lokalpolitiker og forkæmper for kvinders rettigheder
Læs mere
|
Stop vold mod kvinder - KULU's arrangementer i forbindelse med 16-dages kampagnen
25. oktober
I anledning af den internationale 16-dages kampagne mod vold mod kvinder har KULU sammensat en række spændende arrangementer, som vi meget gerne vil inviterer dig til at deltage i.
Læs mere
|
KULU inviterer til konference på Christiansborg
25. oktober
Ved den internationale konference ’Global alliancebygning og aktion for kvinders rettigheder – Nu og Efter 2015', kaster KULU et kritisk blik på FN’s udviklingsmål, den post-2015 dagsorden og andre FN-processer.
Læs mere
|
Piger har muligvis ret til uddannelse –
Men det betyder ikke, at de får den. Markering af Pigens Dag 2013
11. oktober
Den 11. oktober 2013 er det international Pigens Dag!
På Pigens Dag retter det internationale samfund fokus mod nogle af de problemstillinger, som piger andre steder i verden står over for hver dag, men som vi herhjemme i Danmark opfatter som en selvfølge. Årets tema er piger og unge kvinders ret til skolegang og uddannelse.
”66 million girls are missing an education at a time when it not only has the power to transform their own lives, but also the world around them.”Plan rapporten ‘A girl’s right to learn without fear’
Læs mere
|
KULU har skrevet under på The Girl Declaration
3. oktober
The Girl Declaration består af fem mål for, hvordan vi kan skabe et bedre, sundere og mere sikkert liv for unge piger i fremtiden. Formålet er at sikre mere fokus på piger og deres rettigheder i post 2015-udviklingsarbejdet.
Læs mere
|
KULU var vært for finsk delegationsbesøg
2. oktober
Den 2.-4. oktober var KULU koordinator og vært for et finsk delegations besøg ’Vantaa Women’s Ressource Center Pihlaja ’. Den 16 kvinder store delegation var kommet til Danmark for at lære af de danske erfaringer og innovative måder at integrere indvandrer.
Læs mere
|
Tema artikel om vold mod kvinder: Pigeomskæring
25. september
Når en pige eller ung kvinde bliver omskåret er det ikke kun et fysisk overgreb. Det er også et uopretteligt voldeligt overgreb imod hendes sundhedstilstand, hendes ret til selv at vælge, hvad der skal ske med hendes krop og ikke mindst et overgreb mod hendes seksualitet, der for altid vil være påvirket og forbundet med smerte.
Læs mere
|
Calixtes opråb - en personlig fortælling fra en omskåret kvinde
25. september
"Den afrikanske kvinde, der er omskåret, vil fortælle dig, at hun er en ”rigtig” kvinde. Hvad er det for en kvinde? Hun hvis krop er 100 % styret af samfundet? Hun som ikke har nogen glæde længere, ingen nydelse ved at have sex? Hun hvis mand ikke løber nogen risiko for at blive hanrej en dag?"
Ovenstående er et uddrag af Calixte Belayas essay, hvor hun opfordre os i Vesten til ikke at se gennem fingre med omskæringen af piger i Afrika.
Læs mere
|
Rejsebrev fra Senegal - Mit besøg hos FEMNET-Senegal
25. september 2013
Gennem min kontakt i Mali Mama Koité, præsident for FEMNET-Mali, har jeg fået kontakt med FEMNET-Senegal.
Nogen præcis adresse har jeg ikke fået, og det er ikke nemt at finde kontoret i virvaret af navnløse gader i Dakars indre by. Men gadesælgerne kender alle i kvarteret, og de kappes -mod betaling- om at hjælpe mig hen til det rigtige hus.
Læs mere
|
KULU deltager i historisk stor underskriftindsamling for bedre arbejdsforhold
19. september
Fredag den 13. september sendte ti FN stater* med Ecuador i spidsen en opfordring til FN’s Menneskerettigheds råd (UN Human Rights Council). I ryggen havde de ni lande over 100 små og store nationale og internationale CSO’er, herunder KULU, der alle har skrevet under på en underskrift indsamling, der bakker op om opfordringen.
Læs mere
|
KULU opfordrer handelsministrene til at stoppe forhandlinger om handel med tjenesteydelser
16. september
Da handelsministre fra hele verden mødtes i Genève i midten af september for at diskutere og forhandle en såkaldt TISA aftale (handel med tjenesteydelser aftale) var KULU en af de 341 organisationer, der havde skrevet under på et fællesbrev til handelsministrene for at stoppe forhandlingerne. KULU og de andre underskrivere mener, at TISA-aftalerne er særdeles ufordelagtige for de deltagende lande.
Læs mere
|
Kvinder hjælper hinanden i DR Congo - Verdens Bedste Nyheder 2013
13. september
KULU har igen i år en nyhed med i den landsdækkende kampagne Verdens Bedste Nyheder. I år handler KULU's nyhed om de lokalt uddannede kvinder, der hjælper de voldtægtsofre, der søger hjælp og råd på de kvindecentre, som KULU i samarbejde med den congolesiske kvindeforening FPDH, har oprettet i DR Congo.
Læs mere
|
1.300 piger og unge kvinder har nu fået deres identitet
2. september
I årets første otte måneder har yderligere 700 piger og unge kvinder fået udleveret fødselsattester gennem KULU's kampagne 'Giv en pige ret'. Det betyder, at i alt omkring 1.300 piger og unge kvinder har fået mulighed for et bedre liv med rettigheder siden kampagnens start i 2008.
Læs mere
|
Tema artikel om vold mod kvinder: Voldens mange ansigter
25. august
Kunne du forstille dig en hverdag, hvor du skulle være bange for at blive slået, hvis du ikke gjorde præcis, som du fik besked på? Hvor du mod din vilje blev tvunget til at have sex, når det passede din samlever eller andre mænd? Eller hvor du simpelthen ikke har nogen rettigheder, bare fordi du er kvinde?
Læs mere
|
Flere kvinder kom til stemmeurnerne ved præsidentvalget i Mali
25. august
At flere kvinder benyttede sig af retten til at afgive sin stemme ved det nyligt afsluttede præsidentvalg i Mali, kan kvinderne blandt andet takke hinanden for. En række kvinde-ngo’er, herunder KULU’s samarbejdspartner FEMNET-Mali, har i samarbejde med den maliske regering og UN Women sat massivt ind for at højne valgdeltagelsen blandt kvinder.
Læs mere
|
Rejsebrev fra Senegal - Kvindernes egen bank
19. august
Kvindeforeningen i Hann og tusinder som den i Senegal fortsætter en tradition, der i århundreder har sikret kvinder en større autonomi end den nationale lovgivning har kunnet. De opretter lokale lånekasser ”tontines” som et alternativt finansierings system, der på lokalt plan støtter kvinders aktiviteter inden for traditionelle kvindedomæner: havebrug, konservering af frugt og grønsager, syning og fremstilling af kosmetik og sæbe.
Læs mere
|
Ophedede diskussioner om koranskoler
14. august
KULU's seniorkonsulent Hanne Liveng har skrevet en artikel om, hvordan koranskolerne er blevet et yderst varmt emne i Senegal. Efter at have eksisteret ubemærket i århundreder er koranskolerne nu i høj grad begyndt at konkurrere med de offentlige skoler, men skolernes forskellige værdisæt og praksis skaber store diskussioner.
Læs mere
|
KULU lancerer "rape kit" som akut førstehjælp
8. august 2013
Et rape kit er ikke noget, en voldtægtsforbryder kan bruge i sit arbejde. Et rape kit er en kuffert med nødprævention, graviditetstests, antibiotika til at behandle klamydia og gonoré, post-exposure prophylaxis (PEP) for at undgå smitte med HIV/AIDS samt medicin til behandling mod hepatitis B. Sådan nogle kufferter vil Kvindernes U-landsudvalg nu købe til seks congolesiske centre for voldsramte kvinder.
Læs mere
|
KULU og WIDE+ bakker op om de fredelige tyrkiske protester
7. august 2013
Da KULU’s europæiske netværk WIDE+ for nyligt mødtes i Madrid, udtrykte WIDE+ deres solidaritet med de mange tyrkiske kvinder og mænd, der har deltaget i de fredelige gadedemonstrationer rundt omkring i Tyrkiet. De mange mennesker kommer fra alle samfundslag i Tyrkiet og mødtes på gaderne for at vise, at de er imod den nuværende regerings neoliberale islamistiske politik under premiereminister Erdoğan. WIDE+ og KULU bakker op om tyrkernes succes med at sætte demokrati og lighed på den politiske dagsorden i både Tyrkiet og Europa.
Læs mere
|
En halv million voldtægter
6. august 2013
KULU's seniorkonsulent Hanne Liveng har skrevet et indlæg til Weekendavisen om de store voldtægtsproblemer, der stadig finder sted i Demokratiske Republik Congo. I artiklen beskriver hun blandt andet, hvordan KULU i samarbejde med den congolesiske NGO Kvinder for Fred og Menneskerettigheder, FPDH, bekæmper den seksuelle vold mod kvinder gennem oplysning og oprettelse af lokale kvindecentre.
Læs mere
|
|
Ære Pligt og Rettigheder
25. juni 2013
Der var glæde blandt verdens kvinder, da det lykkedes FNs 57. kvindekonference at nå frem til et slutdokument, der forpligter stater til at bekæmpe vold mod kvinder og piger. Det varede dog ikke længe, før traditionelle religiøse kredse lagde afstand til dokumentet og erklærede sig parat til at kæmpe mod implementeringen, som man hævder, vil føre til opløsning af sociale og kulturelle værdier.
Læs mere
|
9 børn voldtaget, 2 døde
24. juni 2013
”Siden krigen i 2004 har jeg ikke set noget så grusomt”, siger Dr. Denis Mukwege, lægelig direktør for Panzi hospitalet i Syd Kivus hovedby, Bukavu, til AFP. Panzi hospitalet behandler ofre for de voldtægter, der hærger området, og i de seneste måneder har han observeret en uhyggelig tendens.
Læs mere
|
The Horror! The Horror!
18. juni
Siden Joseph Conrad i 1902 placerede mørkets hjerte i den belgiske koloni Congo har det ulykkelige land i den europæiske bevidsthed været essensen af bundløs gru. Og det er da sandt, at Congos historie synes at bekræfte billedet af blodtørstige vilde, der sanseløst svinger macheterne, mens koloniherrerne mere disciplinerede iscenesætter deres egne grusomheder.
Læs mere
|
DR Congos modige Kvinder brænder for at styrke kvinders rettigheder
23. maj 2013
Kvindernes U-landsudvalgs to frivillige konsulenter, Hanne Liveng og Jette Pedersen, er vendt tilbage efter et veloverstået projektbesøg til Bukavu hvor de har lanceret 2. fase af projektsamarbejdet med FPDH. Besøget var en succes.
Læs mere
|
Kvinder skal have indflydelse - ny fase i Congoprojektet
25. april 2013
KULUs frivillige seniorkonsulenter tager i slutningen af april på projektbesøg til Bukavu, Sydkivu, DR Congo. Projektbesøget igangsætter KULUs og Femme Pour la Paix et les Droits Humains (FPDH) anden fase af projektsamarbejdet.
Læs mere
|
Identitetspapirer gav 200 piger adgangsbillet til gymnasiet
25. april 2013
9. april uddelte FEMNET-Mali 200 identitetspapirer til piger der går i 9. klasse i Naréna, Mali, og som skal starte på gymnasiet.
Pigerne skal bestå en eksamen for at kunne komme i gymnasiet, men uden en fødselsattest og identitetskort kan pigerne ikke få adgang til eksaminationslokalet.
Læs mere
|
Optimisme på trods af udfordringer – og resultater!
24.april 2013
FNs Kvindekommissions Samling (CSW) fandt sted i New York de første to uger af marts. Siden 2008 har det taget længere og længere tid med drøje forhandlinger før medlemsstaterne er blevet enige om et slutdokument indtil sidste år, hvor CSW sluttede uden en fællesaftale. I år lykkedes det - på trods af store udfordringer og efter en dramatisk slutfase - at vedtage et brugbart slutdokument, Agreed Conclusions (AC). Og det skal bruges!
Læs mere
|
Lighed skal på dagsordenen
4. april 2013
Som optakt til kvindernes internationale kampdag afholdte KULU fernisering på ”Nej til Vold Mod Kvinder”. Der var enighed om at større lighed og rettigheder vil fremme kvinders udvikling.
Læs mere
|
I DR Congo var Kvindernes Internationale dag "Ordets dag"
21. marts 2013
Mens kvinder over hele verden fejrede kvindernes internationale dag d. 8. marts, lå gaderne i Bukavu, Syd Kivu, DR Congo stille hen. Mange kvinder mødtes i et forum for at fortælle om de seksuelle overgreb, de dagligt er ofre for.
Læs mere
|
Yes we Can!
17. marts 2013
Kvindekommissionen 2013 vedtog et slutdokument ca. kl.21 fredag aften!
Det kan vi være glade for. Efter en dramatisk slutfase var vi mange, som kunne ånde lettede op - og ligefrem fejre resultatet. Som det blev sagt, var der ingen som fik alt det, de ønskede, og alle skulle gaa på kompromis. Dokumentet endte som en balanceret tekst med noget for alle.
Læs mere
|
Vores land er i krig, og vi ved ikke hvad der sker i morgen
16. januar 2013
Sådan udtaler Mama Koité sig til Kvindernes U-landsudvalgs forkvinde, Janice Førde, og der er ingen tvivl om at interventionen bringer bange anelser frem i Malis befolkning. Malis nabolande, Algeriet og Mauritannien, er bekymrede for den afsmittende effekt konflikten kan have og har derfor valgt at lukke deres grænser til Mali af frygt for at urolighederne vil sprede sig.
Læs mere
|
Forurenerne skal betale!
6. december 2012
I interviewet fortalte MAMA Koité om hvordan kvinderne reagerer på klimaforandringerne. ”Kvinderne der især er ofre for klimaforandringerne, deltager ikke meget i diskussionerne om dette emne, der er nyt for os. Da de ikke har mulighed for at reagere, nøjes kvinderne for det meste med at bøje hovedet.
Læs mere
|
Mennesket er foranderlig - Verden kan forandres
5. december 2012
Søndag den 25. november afholdt KULU sit arrangement Brunch mod et liv uden vold for at markere FNs dag mod vold mod kvinder. Omkring 27 deltagere trodsede regnen og mødte op i PH Caféens hyggelige lokaler til dejlig forfriskende brunch.
Læs mere
|
Modige kvinder i Mwenga, DRC
13. november 2012
Syd Kivu, DR Congo er fortsat et af verdens farligste områder for kvinder. Oprørsgrupper strejfer om i de tætte skove, og den hær der skulle beskytte kvinderne tager selv del i volden.
Læs mere
|
Under islamisters åg. Skrevet af Karin Bargquist
2. november 2012
Karin Bergquist interviewede MAMA Koité i forbindelse med hendes besøg i Danmark i oktober. MAMA fortalte bl.a. at konflikten i Mali går i høj grad ud over kvinderne, hvis rettigheder er ved at blive bombet tilbage over hele landet.
Læs mere
|
MAMA Koité fortæller om 2015-målenes resultater, fremskridt og udsigter for Afrika
1. november 2012
På KULUs internationale konference om Rio+20, 2015-målene og bæredygtigudvikling Nu og Efter 2015, der var KULUs bidrag til Verdens Bedste Nyheder kampagnen, fortalte MAMA Koité om Afrika’s udfordringer i at opnå 2015-målene – hvilke områder går det godt eller dårligt med?
Læs mere |
Overgrebene mod civilbefolkningen må ikke arkiveres
31. oktober 2012
I forbindelse med KULUs internationale konference om Rio+20 og 2015-målene besøgte MAMA Koité, præsident for FEMNET-Mali og KULUs mangeårige samarbejdspartner, Danmark. Siden islamistiske gruppers besættelse af den nordlige del af Mali har Mama Koité været engageret i arbejdet for at genetablere Malis enhed og sikre demokratiske tilstande i hele landet.
Læs mere |
godt nyt fra KULU verden er de positive fremskridt i Mali siden 2007, hvor KULU startede sit samarbejde med FEMNET-Mali. KULU har sammenlignet statistikker for Mali fra 2007 med de seneste data og kan konstatere, at der er sket fremskridt på flere punkter, bl.a. på 2015-Mål 4 – Reducere børnedødeligheden og 2015-Mål 5 – Reducere mødredødelighedengodt nyt fra KULU verden er de positive fremskridt i Mali siden 2007, hvor KULU startede sit samarbejde med FEMNET-Mali. KULU har sammenlignet statistikker for Mali fra 2007 med de seneste data og kan konstatere, at der er sket fremskridt på flere punkter, bl.a. på 2015-Mål 4 – Reducere børnedødeligheden og 2015-Mål 5 – Reducere mødredødelighede
Hvor er Kvinderettighederne og Ligestilling henne i Rio+20 og i 2015-målene
31. oktober 2012
Konferencen ”Internationale kvindeøjne på Rio+20 Resultater, 2015-målene og Bæredygtig Udvikling Nu og Efter 2015”, den 22. oktober 2012, København”satte et kvinde- og kønskritisk lys på resultater og udfordringer samt muligheder og vejen frem i aktuelle FN-processer, som kører parallelt. I fokus var FN’s Konference for Bæredygtig Udvikling, kendt som Rio+20, de Bæredygtige Udviklingsmål (SDG), der udløber af Rio+20 konferencen, de foreløbige resultater fra FN’s 2015-mål proces, samt hvad sker der efter 2015. Internationale og danske organisationsrepræsentanter og politikere gav deres bud.
Læs mere |
Kvinder til salg i Mali
15. oktober 2012
I det nordllige Mali, der er under islamisters kontrol, er kvinder til salg for $ 1000. Sådan lyder en rapport fra FN´s Vice-general sekretær for menneskerettigheder, Ivan Simonovic, der har været på et fire dages besøg i området og talt med flere vidner.
Læs mere |
Egyptiske Josephine Kamel Youssef fortalte om kvinders rettigheder
10. oktober 2012
Den 9. oktober afholdt KULU et debatmøde i samarbejde med FORDI (Forum for Rettigheder og Diversitet). Josephine Kamel Youssef, forkvinde for det pan-afrikanske African Women Economic Policy Network (AWEPON) fortalte om WEEP (Women's Economic Empowerment Program) projektet og dets resultater og udfordringer.
Læs mere
|
FEMNET-Mali arbejder for Fred og Sikkerhed i Mali
26. september 2012
KULUs samarbejdspartner FEMNET-Mali har siden urolighederne og besættelsen af Nord haft en aktiv rolle i genoprettelsen af demokratiske forhold i Mali. I august stod FEMNET-Mali i spidsen for en konference om, hvordan udsatte grupper kan beskyttes i den aktuelle konflikt. Konferencen blev støttet af World Federalist Movement, og deltagerne var repræsentanter for civilsamfundet, der her mødte de politikere og militærpersoner, der har ansvar for befolkningens sikkerhed.
Læs mere |
Verdens Bedste Nyheder
18. september 2012
KULU støtter op om kampagnen Verdens Bedste Nyheder. I den forbindelse har KULU sammenlignet statistikker for Mali fra 2007 til 2012 og kan gøre opmærksom på at der er sket fremskridt med udviklingen i Mali. Dermed underbygger KULU Verderns Bedste Nyheder kampagnen, der netop er sat i værk for at fortælle positive historie om udviklingsarbejdet, så man ved det hjælper at støtte.
Læs mere |
100 piger kommer i skole
29. juni 2012
I september uddeler FEMNET-Mali fødselsattester til 100 piger i Narena, 80 km fra Bamako. Det er to unge kvinder fra FEMNET, der skal stå for uddelingen, som er arrangeret så pigerne kan nå at starte skolegangen i år.
Læs mere |
KULU til det 12. Internationale AWID Forum
16. maj 2012
Bestyrelsesmedlem i KULU, Filomenita M. Høgsholm, deltog den 19.-22. april i konferencen Awid Forum i Istanbul på vegne af KULU og WIDE+. Konferencen fokuserede på hvordan økonomisk magt påvirker kvinder og vores planet. Men KULUs udsendte fik også tid til at beskæftige sig med miljø og klima, samt med migrationsspørgsmål.
Læs mere
|
Vold mod civilbefolkningen i det nordlige Mali
3. maj 2012
Efter at oprørerne erklærede det nordlige Mali uafhængigt i marts 2012, er der kommet stadige forlydender om overgreb mod civilbefolkningen. Området er svært tilgængeligt, men en rapport fra Human Rights Watch bekræfter nu, at befolkningen, især kvinderne, er ofre for systematisk vold og voldtægter.
Læs mere
|
Maliske kvinders råderum indskrænkes
19. april 2012
Skal den foruroligende udvikling i Mali stoppes, er det nødvendigt, at befolkningen tager del i de demokratiske processer. At føle ejerskab for demokratiet gør hver enkelt borger ansvarlig for udviklingen i landet, og ansvaret giver lyst til at deltage i de politiske beslutninger. Det gælder både mænd og kvinder, men alt for ofte mangler kvinderne de nødvendige papirer til at udøve deres borgerrettigheder.
Læs mere
|
Kvinder er de sikre tabere i Mali-konflikt
16. april 2012
Mens kampene raser i det nordlige Mali, må kvinderne betale en dyr pris. Under trussel om straf skal kvinderne nu klæde sig efter islamiske forskrifter, og de må ikke bevæge sig alene i det offentlige rum. I Gao hvor både MLNA og Ansar Dine er til stede, rapporteres der om systematiske voldtægter.
Læs mere
|
Congolesiske kvinder trænes i rettigheder
30. marts 2012
Efter årtier med krig og militsers hærgen er de mest voldelige militser jaget ud, og der er etableret en skrøbelig fred. Alligevel er kvinderne dagligt udsat for seksuel vold og voldtægter. Derfor tager kvinderne nu selv hånd om situationen. Med KULU som partner er den congolesiske kvindeorganisation FPDH i gang med et projekt, der skal forebygge den seksuelle vold mod kvinder.
Læs mere
|
KULU har skrevet under
30. marts 2012
Kvindernes U-landsudvalg har underskrevet et fælles brev til de nordiske udviklingsministre og nordisk direktør for Verdensbanken og for Den Internationale Valutafond (IMF). I brevet sætter 12 NGOer fra hele Norden spørgsmålstegn ved 5 punkter forud for Verdensbanken og IMFs forårsmøde.
Læs brevet
|
Til kamp for kvinders rettigheder - FNs Kvindekommission 2012
7. marts 2012
KULUs forkvinde Janice G. Førde deltog i det 56. kvindekommissionsmøde i FN i New York fra 27. februar til 9. marts 2012. Læs om hendes oplevelser fra mødet.
Læs mere |
Aggressiv islamisering truer kvinders rettigheder i Mali
6. marts 2012
I Mali er mere end 85 procent af befolkningen muslimer, traditionelt med liberale holdninger til religiøs praksis og doktriner. Men en mere aggressiv Islam er blevet synlig i det maliske samfund i det seneste tiår. Seniorkonsulent i Kvindernes U-landsudvalg, Hanne Liveng, besøgte Mali i februar 2012.
Læs mere |
Kvinder, der ikke findes
Forstil dig, at du ikke kan tage bussen, ikke oprette en bankkonto eller få et lån. Du kan ikke komme i skole og ikke afgive din stemme. Sådan er virkeligheden for kvinder og piger i verdens fjerde fattigste land Mali. Her har de fleste fattige piger og kvinder ingen dokumentation på, hvem de er. Deres fødsel bliver ikke registreret nogen steder og derfor kan de, når de vokser op, heller ikke få de papirer, der giver dem status og rettigheder i samfundet.
Læs mere |
Ny lov, ny strategi, nyt fokus = nye muligheder for KULU?
5. marts 2012
Når en lov har mere end 40 år på bagen, er der ingen der undrer sig over at man fra statens side kigger loven efter i sømmene. Derfor er der heller ingen der har undret sig over, at Udviklingsministeren med embedsmænd nu har kastet sig over Loven om Internationalt Udviklingssamarbejde. Hvad der har undret mange er, at det skal gå så stærk med at få loven igennem.
Læs mere |
Au pair-ordningen til tiltrængt revision
5. marts 2012
Medlemsorganisationen Babaylan, der er et filippinsk kvindenetværk i Danmark, skriver om au pair-ordningen i Danmark. Netværket håber, at den revidering af ordningen, som Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen har igangsat, vil kaste lys over, hvorvidt ordningen har det kulturelle indhold den sigter efter, eller om den faktisk misbruges, som det ofte hævdes i medierne.
Læs mere |
Emeraude artikel - læs mere |
|
|
|